Familieferie i Nordjylland 2021

vilgurd trold
vilgurd logo

Familiecamp

Stemningen fra familiehøjskolen, maden fra badehotellet og friheden fra sommerhuset. Værelser med eget bad og toilet. Sommerferie i Danmark – almost all inclusive. 

vilgurd trold

Hvor foregår denne bæredygtige familieferie i Nordjylland?

Vilgurd Familiecamp bliver afholdt i det Nordjyske sommerland tæt på Grønhøj Strand – midt mellem Blokhus og Løkken.

Vi har fundet en perle af en efterskole i Ingstrup – en supervelholdt og nyrenoveret efterskole, der blandt andet byder på 48 dejlige værelser – alle med eget bad og toilet.

Familiecampen bliver afholdt midt i naturskønne omgivelser kun 800m fra Vesterhavet og en af Nordeuropas allerfineste strande. Havet, stranden, klitterne og den omkringliggende natur er med til at skabe unikke rammer for en familieferie i Nordjylland – fyldt med hyggelige aktiviteter for store og små.

I løbet af Vilgurd Familiecamp har I adgang til alle de fede faciliteter – fitnessområde,  beachvolleybaner, 16 m højt klatretårn, hal, fodboldbane, streetbasket, løbebane + alt det løse.

Hvad skal vi lave?

Morgenerne starter med yoga/gymnastik/badetur for store og små. 

I løbet af dagen kan I deltage i forskellige aktiviteter. Eksempelvis klatring, bålhygge, flødebolleværksted, Vilgurd-mesterskaberne i sandslot, tons i hallen, smykkeværksted, morgendans og meget mere. Et hold af dygtige aktivitetspiloter der hjælper med at sætte sjove og gode aktiviteter i gang i løbet af dagen.

Familietid – er et tidsrum på dagen – som er helt jeres egen, hvor I ikke går glip af noget. I kan bestemme, hvad I vil – måske vil I bygge et stort sandslot ved stranden, spille kongespil i skyggen, ta’ en tur i Fårup Sommerland eller bare sidde med tæerne i græsset  og lade ungerne lege med deres nye venner, snakke lidt med de nye naboer, mens I snupper en ekstra kop kaffe og lader feriestemningen brede sig.

Dagen slutter med Vilgurdtid. Samtidig med at vi serverer aftensmaden, begynder vores aktivitetspiloter at finde kongespil, tegnepapir, perleplader, bolde og meget andet godt frem. Så mens forældrene nyder aftenmanden i ro og mag, er der aktivitetspiloter, der leger med børnene. Og dagen rundes af i godt selskab.

Aktiviteterne er målrettet børn mellem 3 og 14 + forældre og bedsteforældre. Der er gode muligheder for, at alle aldersgrupper kan lave noget sammen og hver for sig.

På Vilgurd Feriecamp vil I møde en flok mennesker, der har lyst til at skabe en stemning, der er værd at rejse efter. Herunder kan I lære dem lidt bedre at kende og se, hvad de kan finde på at lave sammen med jer.

En typisk dag på Vilgurd Familiecamp

7.00: Morgenyoga for voksne 

Fra 7.00: Early bird morgenmad

7.15: Morgenbadetur til stranden

7.30: Morgenyoga for store og små

Fra 8.00: Morgenmad

9 -12: Familietid

Fra 12.00: Frokost

14 -17: Aktiviteter for store og små

15.00: Eftermiddagssnack

Fra 17.30: Aftensmad

18 – 21: Vilgurdtid

Mød personalet

Rikke, aktivitetsleder i uge 29

Jeg er KÆMPE-fan af familieaktiviteter, nærvær, sjov og spas og ikke mindst tid til hygge. Jeg er uddannet lærer og er til daglig specialklasselærer. Jeg har også over 10 års erfaring med fællesskab og aktiviteter, der er spændende, udfordrende og med plads til alle – fra mine år på 2 Nordjyske efterskoler. Jeg elsker at bruge naturen, gå/løbeture (Gløb), mad på bål og alverdens kreative sysler. Jeg glæder mig helt vildt til at være en del af jeres sommerferie i Nordjylland!

Mød Rikke her:

Løbeture med plads til at få ro i hovedet, bag & bål, mindfulness for børn,
Krusse-dulle-kunst, de Nordjyske mor-mesterskaber i rundt om bordet + det løse …

Dorthe, aktivitetsleder i uge 27 og 28

Jeg er vild med at sanke i naturen og hente mad i køkkenhaven – tilberede og spise den bagefter – så blir det ikke meget bedre. Lange gåture med tid til snak eller stilhed, MTB, dukkert i havet året rundt, maleri og liv i det fri – er noget af det, jeg rigtig godt kan li’. Jeg er uddannet lærer – og har været i efterskolen en del år. Siden har jeg afholdt kurser for par og fraskilte, arbejdet med børn, unge og familier, og pt går der en del tid med at studere …. når ikke lige der skal sankes og snakkes ;)”

Mød Dorthe her: Vandreture i Kettrup Bjerge, sylt og spis naturen, bag og bål, tegnelege med kul, kæp og blyant

Marie B, aktivitetspilot

Hejsa, jeg er 18 år gammel og går på Aalborg Tekniske Gymnasium. Jeg har hele mit liv lavet gymnastik, og har i de sidste 5 år trænet børnehold i alle aldre. Jeg startede selv som springgymnast, og er i dag rytmisk gymnast. Selvom jeg hele mit liv har gået op i gymnastikken, valgte jeg i 2018 at tage på Horne Efterskole, så jeg dermed kunne få mere fokus på min anden helt store interesse – madlavning. Jeg har særligt udviklet mig indenfor kage-verdenen, hvor jeg i dag tager ud og laver kager til konfirmationer, dåb, bryllupper mm. At lave og pynte kager er den ultimative kombination for mig, hvor jeg både kan være kreativ og samtidig stå i et køkken! Jeg glæder mig til nogle fede dage med jer, hvor vi skal være aktive og kreative, og hvor jeg skal give alle mine bedste tips og tricks videre, så I selv kan lykkes med kagerne og de andre søde sager derhjemme!

Mød Marie B her: Cupcakeværksted, flødebolleværksted, slikværksted, morgengymnastik, begynder-springgymastik og akrobatik, cirkeltræning, tegne/male/kreaworkshop

Marie K, aktivitetspilot

Jeg elsker natur, kreativitet, sport, familie, at rejse og venner. Jeg er 19 år gammel og blir student til sommer. I 9. klasse gik jeg på Aarhus efterskole, fantastisk! Efterfulgt af et år i København hvor jeg dansede ballet for fulde drøn. Efter to skønne år vendte jeg nordpå igen, hvor jeg startede på Hjørring gymnasium. Når ikke jeg sidder med hovedet i bøgerne, laver jeg smykker og syer toppe, kjoler og bukser til Raw Vision Studio. Løb, pilates, yoga, svømning og en lang gåtur i skoven gør jeg mig også en del i.”

Mød Marie K her: Ballet i det fri, morgenyoga, pilates på stranden + en morgendukkert, smykkeværksted, recycle dit gamle tøj – fra slidt til nyt og fedt

Laura, aktivitetspilot

Hep hey! Jeg er en 22-årig eventyrlysten, legesyg, gør-det-selv-interesseret søkvinde, med masser af sjove ting i bagagen, som jeg elsker at dele ud af. Jeg er uddannet matros på Skoleskibet Danmark og har efterfølgende arbejdet til søs i de caribiske farvande. Hertil kan nævnes, at jeg har krydset Atlanterhavet for sejl hele 3 gange. Jeg elsker traditionelt sømandsarbejde!

I det hele taget brænder jeg gevaldigt for håndværk. Alt fra strikning, skindgarving og syning til snedkeri og ej at forglemme keramik – det kan jeg slet ikke få nok af! Jeg elsker at kaste mig ud i store, vilde projekter. Mens I læser dette, er jeg på højskole i Norge, hvor jeg kaster min tid og energi på at bygge bæredygtige minihuse.

Jeg tror på at krop og sjæl hænger uløseligt sammen, så for at pleje kroppen er jeg altid klar på en omgang yoga, en badetur i det fri, en morgendansefest og alt leg der fører til grin og latter.

Mød Laura her: Yoga, badeture, tegnestuen, Morgendansefesten, træværksted, fra landkrabbe til sømand – knob og sørøverhistorier

Jeppe, aktivitetspilot

Som man kan se på min beskidte hånd, så bliver mine hænder brugt til håndværk. Jeg er 23 år gammel og i lære som møbelsnedker, jeg elsker at bruge min krop til alle former for fysisk aktivitet. I de sidste par år har jeg rejst en hel masse rundt og beskæftiget mig med en masse forskellige erhverv. B.la. cocktailbartender i Japan og pizzachef på Trevarefabrikken i Lofoten.

Mød Jeppe her: Tons i hallen, snitteværksted for slemme børn, jorden er giftig, snobrød, dragebyg

Uffe, campboss

Jeg er manden bag Vilgurd. Jeg har over 20 års erfaring med at lave mad og skabe gode madoplevelser på alt fra gourmetrestauranter til efterskolekøkkener. Jeg er kompromisløs og har en kreativitet, der kan mærkes, når du smager maden og møder de råvarer, jeg nøje har udvalgt fra de lokale producenter. Jeg lægger vægt på, at det er rart at være, der hvor jeg er, og så er jeg god til at få børn (og voksne) til at prøve nye retter og råvarer.

Mød Uffe her: Bålkøkken for begyndere, madmod for store og små og hver eneste dag i vores køkken

Oliver, kok

Det er mig, der sammen med Uffe og resten af holdet skal sikre, at vi spiser godt og smager på mange af sommerens dejlige og lokale råvarer, – det glæder jeg mig virkelig til! Jeg har mere end 10 års erfaring bag gryderne. Jeg elsker at inspirere til nye smagsoplevelser og mere madmod hos børn i alle aldre. Når jeg selv synes, der skal hygges med madlavningen, tænder jeg bål, bager fladbrød, laver mad i en gryde og nyder bare at spise i det fri. Mit personlige udgangspunkt er bæredygtig mad, så der er mulighed for at få tips og tricks til, hvad og hvordan man kan spise godt og bæredygtigt, – også tricks I kan bruge i jeres eget køkken. Når den ikke står på arbejde, drøner jeg gerne rundt i skoven eller hopper i det lokale vand – måske ses vi på stranden?

Mød Oliver her: I køkkenet, i spisesalen med et madmods-stempel i hånden, ved bålet med vilde snobrød for enden af pinden og i vores urtehave

Hvad skal vi spise?

Maden er vigtig på Vilgurd Familiecamp – vi gør os umage. Vi går efter at give gode smagsoplevelser gennem vores håndværk, vores valg af råvarer og vores erfaring med at lave enkel og velsmagende mad til store og små.

Maden bliver lavet af dygtige mennesker, der går op i råvarer og smag  – derfor starter vi også indkøbet med en masse lokale råvarer fra Nordjylland.  Af de råvarer, vi ikke køber lokalt, køber vi – efter vægt – mindst 90 % økologiske varer.

Vi laver også vegetarmad til alle måltider. Hvis I har allergier eller andre hensyn, der skal tages i jeres familie, så skriv til hej@vilgurd.dk, så har vi dejlig mad klar til jer, når I kommer.

Morgenmaden er delt op i 2 heat. 1. heat er kold og varm skemad for de, der er morgenfriske. I 2. heat bliver skemaden suppleret af friskbagt surdejsbrød, hjemmelavede marmelader, lækre oste, juice + det vi finder på fra dag til dag.

Når det er frokosttid, er der ingen regler. Vi laver små og store retter med udgangspunkt i, hvad vores stærke hold af leverandører kan tilbyde. Måske er det buffet, måske serverer vi også på en tallerken – vi lover, det bliver lækkert, ligegyldigt hvor vi ender.

Til aftensmaden serverer vi altid en vegetarisk ret ved siden af en ret, der har rødder i de danske badehotellers madtradition – klassiske danske retter som grydestegt kylling med agurkesalat og rabarberkompot – stegt rødspætte med persillesovs og nye kartofler kommer til at stå side om side med burgere fyldt med blomkålsnuggets og friske forårsruller fyldt med lokalt sommergrønt. I kan vælge det ene, det andet eller begge dele.

Børn har efter vores mening fortjent at blive udsat for velsmagende mad lavet af gode råvarer. Derfor gør vi os umage. Maden er håndlavet, og den kan spises af børn og voksne med velbehag. Hvis I har lyst til at prøve, om I, sammen med vores mad, kan gøre ungerne mere madmodige; så har vi et spil, som vi kalder ”Vilgurds Madlevel 2021″ – hvis ungerne smager 25 nye ting, i løbet af campen, så giver vi en lækker is.

Kaffe, the og vand er frit tilgængeligt hele dagen.

Det er tilladt selv at medbringe drikkevarer – alternativt kan der også købes et udvalg af lækre økologiske drikkevarer til rimelige priser.

Hvor kommer råvarerne fra?

Bæredygtighed er svær. Vi har defineret, hvad det betyder i vores køkken; Flere lokale sæsonprodukter, mere økologi, lækre retter uden kød og færre engangsartikler.

Vi er omhyggelige i vores valg af leverandører. Derfor indgår vi i et samarbejde, hvor vi sammen kan minimere madspild, sikre gode råvarer og have en bæredygtig drift af vores landbrugsjord – også økonomisk. Vi starter altid med udgangspunkt i sommerens lækre grøntsager og arbejder os hen mod den ret, vi gerne vil servere. Sæsonen og udbuddet af lokale varer bestemmer, hvilken retning vores menuer går – det er bedst, det er billigst og det er mega bæredygtigt!

Vi køber en masse lokale råvarer fra Nordjylland – I kan læse om dem herunder. Af de råvarer vi ikke køber lokalt, køber vi efter vægt – mindst 90 % økologiske varer.

Naturbruget Tranum

Naturbruget er drevet af Pia og Flemming og ligger på kanten af Fosdalen mellem hav og fjord. Det er en økologisk grøntsagsproduktion på 10 hektar, og hvis I kommer forbi, er der også en grøntsagsbod, der kan tage pusten fra enhver turist.

Orkidégården i Tornby

Orkidegården er drevet af Dorte og er placeret et stenkast fra Vesterhavet, tæt på Tornby Klitplantage. Produktionen er pesticidfri, og der produceres på ca. 2 hektar. Dorte leverer kun til engroskunder, og det er vores held, for så kan vi servere knivskarpe lokale grøntsager for vores gæster.

Lophave Hereford i Lønstrup

Lophave er en af de ældste gårde i Vennebjerg lidt uden for Lønstrup. Gården, der har været i familiens eje siden 1869, huser en stor økologisk Hereford besætning samt en gårdbutik, hvorfra der sælges Hereford kød og pålægsvarer. På gården kan I møde Martin, der er 6. generation på Lophave – det er en tur værd.

Ingstrup Mejeri

Ingstrup Mejeri er et af Danmarks mindste ostemejerier, og det har de det godt med. 1 km fra vores camp kan I selv besøge deres mejeriudsalg. Her skal tingene ikke jages igennem med ekspresfart, men laves med omhu og kærlighed. Vi køber den lokale smør og ost.

Glad Gris

Glad Gris ligger på kanten af Store Vildmose og driver et landbrug, hvor de glade grise lever et naturligt liv på friland – 365 dage om året. De er født og opvokset i det fri, med adgang til sølehuller, læ, skygge og rig plads at boltre sig på. Glad Gris leverer charcuteri og fersk gris i topklasse.

Alstrup Organic

Alstrup Organic Kyllingerne opdrættes med fri adgang til skoven, efter de er blevet
fire uger gamle. Deres stald ligger lige ud til skoven og tæt på gårdens
lille vindmølle, som indtil videre har kunnet producere alt den strøm, der bruges til at producere nogle af de bedste kyllinger i verden.

DeBa Seafood

DeBa Seafood – Vores fiskemand hedder Dennis, og han har uhyggelig mange års erfaring i frisk fisk. Kvaliteten er i orden, og fisken kommer fra Hirtshals. Hvis I vil på en familietur, så kan vi anbefale at tage et smut forbi Hirtshals og nyde stemningen i en af Danmarks mest aktive havne.

Bøgebæk Økologi i Tårs

Bøgebæk Økologi ved Tårs – i hjertet af Vendsyssel – har været slægtsgård i over 100 år, og siden 1997 har gården været økologisk. Lækre æg er det, vi køber mest – men gården har også 45 jersey malkekøer og et stort drivhus med økologisk dyrkede tomater, chili og peberfrugt.

Hvad koster det?

Booking

For at sikre jer en plads på Vilgurds Familiecamp i Nordjylland 2021, skal I blot booke et værelse herunder.

Prisen er inklusiv alle aktiviteter, mad og 5 overnatninger i eget værelse med eget bad og toilet.

Vilgurdværelse: 1-2 personer
Vesterhavsværelse: 3-4 personer

Uge 27

Ankomst: søndag d. 4. juli kl. 13 – 15
Tjek ud fredag d. 9. juli kl. 13.

Uge 28

Ankomst: søndag d. 11. juli kl. 13 – 15
Tjek ud fredag d. 16. juli kl. 13.

Uge 29

Ankomst: søndag d. 18. juli kl. 13 – 15
Tjek ud fredag d. 23. juli kl. 13.

Tilkøb

I bæredygtighedens navn vil vi meget gerne opfordre til, at man tager sit eget linned med. Men der er også mulighed for at lade os stå for det.  En linnedpakke er til en person og indeholder sengelinned samt 1 stort + 1 lille håndklæde. Antallet af linnedpakker kan justeres inden betalingen gennemføres.

FAQ (eller Ofte stillede spørgsmål)

FAQ – eller “Ofte stillede spørgsmål” – er vores svar på de mange spørgsmål, der kan opstå, når I booker jeres ferie.

Vi skal bo på Ingstrup Efterskole i Nordjylland. Adressen er: Kettrupvej 121, 9480 Løkken (800 meter fra Vesterhavet)

Vilgurd Familiecamp 2021 foregår i ugerne 27, 28 og 29.
Uge 27: 4. – 9. juli
Uge 28: 11. – 16. juli
Uge 29: 18. – 23. juli

Et barn koster fra 2.665 kr og en voksen koster 4.295 kr. inklusiv  5 overnatninger  –  lækker mad – og en masse spændene aktiviteter.

Vilgurds personale følger alle, til enhver tid, gældende retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. Alle aktiviteter palægges således at de kan afvikles inden for anbefalingerne. Vi gør grundigt rent og af spritter fællesarealer før og under Familiecampen. Alle gæster bor på egne værelser med eget bad og toilet. Værelserne bliver grundigt rengjort inden ankomst og derudover bliver værelset sat i 48 timers karantæne mellem gæsterne. Sidst men ikke mindst – så er der masser af plads på Vilgurd Familiecamp i almindelighed og i den nordjyske natur i særdeleshed. Vi bruger al den plads og de mulighed det giver, for at holde en sikker ferie i Danmark.

Børn skal være fyldt 3 år senest juli 2021 for at deltage i Vilgurd Familiecamp. 

Hvis man er fyldt 15 år, når campen starter, så skal man betale voksenpris.

Det korte svar er ja – skriv til hej@vilgurd.dk, så finder vi helt sikkert en løsning.

Nej – vi har dyner klar til alle. Du kan selv tage sengetøj og håndklæder med eller bestille en linnedpakke sammen med dit værelse.

Det må de hjertens gerne! Bedsteforældre er mere end almindeligt velkommen. Alene med deres børnebørn eller på en sommerferie for 3 generationer.

Covid-19 driller planlægningen for alle, så vi tilbyder, at du frem til og med 1. maj kan få hele din betaling refunderet, hvis du fortryder din bestilling.

Det er meget tæt på! Når du bestiller et eller flere værelser, så betaler du samtidig også et håndteringsgebyr pr. værelse på mellem 300 og 600 kr. Håndteringsgebyret refunderes ikke ved en eventuel aflysning af campen pga af Covid-19. Læs evt. mere i vores handelsbetingelser.

Vi har værelser der kan rumme fra 1 til 4 personer. Er I 5, eller mere, så skal i bestille minimum 2 værelser. Eksempelvis 1 Vilgurdværelse med plads til 2 personer og 1 Vestehavsværelse med plads til 3 personer.

vilgurd trold

Særtilbud

Spar 500,- på ALLE værelser - kun i resten af januar

Kurv Item Removed. Undo
  • Kurven er tom.