Familieferie i Nordjylland 2023

vilgurd trold
vilgurd logo

Familiecamp

Forestil dig en ferie, hvor du kun behøves at dukke op. Hvor der allerede er arrangeret et væld af aktiviteter, så I aldrig behøver at kede jer, og hvor kokke sørger for at tilberede alle måltider med ordentlige, lokale råvarer.

Sådan en ferie er Vilgurd Familiecamp!
Og skulle du tvivle på, om det er noget for jer, så se bare hvad tidligere deltagere siger om det:

vilgurd trold

Det siger gæsterne om Vilgurd Familiecamp

Lyder det som en ferie for jer? Så læs blot videre…

Hvad skal vi lave?

Afspil video

Morgenerne starter med forskellige aktiviteter som yoga og morgengymnastik for store og små. 

I løbet af dagen kan I deltage i forskellige aktiviteter. Vi forventer at byde på klatring, bålhygge, bow combat, sanketure, kageværksted, Vilgurd-mesterskaberne i sandslot, tons i hallen, smykkeværksted, dans og meget mere. Et hold af dygtige aktivitetspiloter hjælper med at sætte sjove og gode aktiviteter i gang i løbet af dagen. Aktiviteterne bliver planlagt efter vejret, og efter hvad vores Aktivitetspiloter er gode til – derfor garanterer vi ikke, at vi udbyder alle aktiviteter i alle uger, – men det skal nok blive hyle-sjovt alligevel!

Familietid er et tidsrum på dagen, som er helt jeres eget. Her går I ikke glip af noget, og I kan bestemme, hvad I vil. Måske vil I bygge et stort sandslot ved stranden, spille kongespil i skyggen, ta’ en tur i Fårup Sommerland eller sidde med tæerne i græsset, mens ungerne leger med deres nye venner. Det giver tid til at snakke lidt med de nye naboer, mens I snupper en ekstra kop kaffe og lader feriestemningen brede sig.

Dagen slutter altid med Vilgurdtid. Samtidig med at vi serverer aftensmaden, begynder vores Aktivitetspiloter at finde kongespil, tegnepapir, perleplader, bolde, bålpander og meget andet godt frem. Så mens forældrene nyder aftensmaden, er der Aktivitetspiloter, der sætter gang i hyggen. Nogle aftener laver vi også aktiviteter for de voksne – ølsmagningen plejer at være et hit! Dagen rundes altså af i godt selskab.

Aktiviteterne er målrettet børn mellem 5 og 15, forældre og bedsteforældre. Der er gode muligheder for, at alle aldersgrupper kan lave noget sammen og hver for sig.

En typisk dag på Vilgurd Familiecamp

7.00: Morgenyoga for voksne 

7 – 8: Earlybird morgenmad

7.30: Morgenyoga for store og små

8 – 9: Morgenmad

9 – 12: Familietid

12 – 13 : Frokost

14 – 17: Aktiviteter for store og små

18 – 19.30 : Aftensmad

18 – 21: Vilgurdtid

Mød personalet

På Vilgurd Familiecamp møder I et hold mennesker, der har evner og lyst til at skabe en sommerstemning, der er værd at rejse efter. 

Herunder kan I se hvem, der allerede har sagt ja til være med til at gøre jeres ferie på Vilgurd Familiecamp helt vildt god! Der kommer flere til, jo tættere vi kommer på sommer.

Ret til ændringer i personalet forbeholdes.

Marie K, aktivitetspilot

“Jeg elsker natur, kreativitet, sport, familie, at rejse og venner. Jeg er 21 år gammel og har lige brugt næsten et helt år på at rejse rundt i Verden. I 9. klasse gik jeg på Aarhus efterskole, fantastisk! Efterfulgt af et år i København hvor jeg dansede ballet for fulde drøn. Når ikke jeg sidder med hovedet i bøgerne, laver jeg smykker og syer toppe, kjoler og bukser til Raw Vision Studio. Løb, pilates, yoga, svømning og en lang gåtur i skoven gør jeg mig også en del i.”

Laura, aktivitetsleder

Hep hey! Jeg er en 24-årig eventyrlysten, legesyg, gør-det-selv-interesseret søkvinde, med masser af sjove ting i bagagen, som jeg elsker at dele ud af. Jeg er uddannet matros på Skoleskibet Danmark og har efterfølgende arbejdet til søs i de caribiske farvande. Hertil kan nævnes, at jeg har krydset Atlanterhavet for sejl hele 3 gange. Jeg elsker traditionelt sømandsarbejde!

I det hele taget brænder jeg gevaldigt for håndværk. Alt fra strikning, skindgarving og syning til snedkeri og ej at forglemme keramik – det kan jeg slet ikke få nok af! Jeg elsker at kaste mig ud i store, vilde projekter.

Jeg tror på at krop og sjæl hænger uløseligt sammen, så for at pleje kroppen er jeg altid klar på en omgang yoga, en badetur i det fri, en morgendansefest og alt leg der fører til grin og latter.

Marie B, aktivitetspilot

“Jeg elsker at stå i et køkken og specielt, når det omhandler kager og desserter. De sidste år har jeg brugt meget tid på at udvikle mig og nørde i det søde køkken. Herudover er jeg også gymnast og har været det hele livet. I dag træner jeg selv børnehold i spring- og rytmegymnastik. Jeg elsker at lære fra mig både på det kreative og aktive plan.”

Sofie, aktivitetspilot

Jeg hedder Sofie, og jeg er 18 år gammel. Noget af det bedste, jeg ved, er at hoppe i Fjällräven-bukser, tænde et bål og så lave et helt perfekt snobrød, – for glad for mad er jeg også. Jeg bruger meget af min tid på at lave teater, tegne, plukke blomster og klatre. Og så elsker jeg gemmeleg! 

 

Rosa, juniorpilot

Hejsa, jeg hedder Rosa, jeg er 17 år gammel. og jeg er lige blevet færdig med 2.g på gymnasiet. Jeg elsker at rejse og få oplevelser ud over det sædvanlige. Om 3 uger går turen til USA, og senere Grækenland og Italien. Jeg er vild med venner og familie, og så nyder jeg at sidde med en bog, gå en tur i naturen, bade i Vesterhavet (hele året rundt:-) og være kreativ med perler og smykker.

Jeg glæder mig til at møde jer allesammen på Vilgurd til sommer!

Uffe, campboss

Jeg er manden bag Vilgurd. Jeg har over 20 års erfaring med at lave mad og skabe gode oplevelser på alt fra gourmetrestauranter til efterskoler. Jeg er kompromisløs og har en kreativitet, der kan mærkes, når du smager maden og møder de råvarer, jeg nøje har udvalgt fra de lokale producenter. Jeg lægger vægt på, at det er rart at være, der hvor jeg er, og så er jeg god til at få børn (og voksne) til at prøve nye retter og råvarer.

 

Lasse, aktivitetspilot

Jeg er en interreseret ung fyr, som elsker at bruge hænderne.
Sidste år arbejdede jeg som fisker på Færøerne på den gamle trawler Safir. I øjeblikket arbejder jeg som kok på restauranten La Banchina i København. Det er blandt andet i køkkenet, I kommer til at møde mig – og høre mine historier fra de 7 Verdenshave og det glæder jeg mig til!

Nikoline, madhåndværker

Jeg er en madelskende kreativ sjæl, der elsker at blive udfordret. Jeg lever efter Pippi’s ordsprog ” Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg helt sikkert godt”. Jeg er nyuddannet ernæringsassistent og har taget min uddannelse i et efterskolekøkken, med samme bæredygtige fokus som I møder på Vilgurd Familiecamp. Jeg har en stor kærlighed for at bage brød – det plejer at kunne smages…. Derudover går jeg tit på rov i skoven for at finde nogle af alle de lækre ting naturen byder på. Jeg er vild med en god dukkert i Vesterhavet og en lang fredfyldt gåtur i skoven. Jeg glæder mig til en forrygende sommerferie sammen med jer – vi ses til sommer!

Mads, madhåndværker

Jeg elsker mad. Jeg elsker også sommer. Og jeg elsker Vesterhavet højt.
Så derfor elsker jeg virkelig også tanken om, at jeg skal lave mad til
jer på jeres Vilgurd-ferie, sammen med camp-boss Uffe og det øvrige team
i køkkenet. Det bliver godt!

Jeg har i sin tid rumsteret i Aalborgs køkkener som autodidakt kok,
køkken-svinger og kogekone i 14 år. I dag arbejder jeg nu mere som
kontor-nusser og konsulent – blandt andet sammen med Uffe i ‘Køkkenkultur’.

Men jeg tager forbi skærsliberen med mine knive og finder de gode sko
frem fra skabet. Og så glæder mig bare til at smøge ærmerne op, tage på
jagt efter sommerens friske råvarer, og lave det om til ‘no bull-shit’.
lækker, sund, økologisk og bæredygtig mad.

Jeppe, aktivitetspilot

Som man kan se på min beskidte hånd, så bliver mine hænder brugt til håndværk. Jeg er 24 år gammel og i lære som møbelsnedker, jeg elsker at bruge min krop til alle former for fysisk aktivitet. I de sidste par år har jeg rejst en hel masse rundt og beskæftiget mig med en masse forskellige erhverv. B.la. cocktailbartender i Japan og pizzachef på Trevarefabrikken i Lofoten.

 

Lukas, aktivitetspilot uge 29 og 30

Jeg er 22 år gammel, eventyrlysten og som så mange andre på min alder, er jeg ved at finde min vej i livet. Jeg har været lidt ude i den store verden, Indien 2 gange og en enkel gang USA, og planlægger en længere tur til Indien igen inden så længe.

Lige nu hjælper jeg frivilligt på en permakulturgaard på Sydfyn, hvor jeg lærer om, hvordan vi dyrker mad samtidig med at vi genopbygger jorden. Jeg undervandsjager, surfer, løber, spiller fodbold (som er min passion), træner, dyrker yoga og meditation og elsker generelt bare at være ude i naturen.

Hvad skal vi spise?

Maden er vigtig på Vilgurd Familiecamp – vi gør os umage. Vi går efter at give gode smagsoplevelser gennem vores håndværk, vores valg af råvarer og vores erfaring med at lave enkel og velsmagende mad til store og små.

Maden bliver lavet af dygtige mennesker, der går op i råvarer og smag,  – derfor starter vi også indkøbet med en masse lokale råvarer fra Nordjylland. Af de råvarer, vi ikke køber lokalt, køber vi – efter vægt – mindst 90 % økologiske varer.

Vi laver også vegetarmad til alle måltider. Hvis I har allergier eller andre hensyn, der skal tages i jeres familie, så skriv til [email protected], så har vi også dejlig mad klar til jer, når I kommer.

Morgenmaden er delt op i 2 heat. 1. heat er kold og varm skemad for de, der er morgenfriske. I 2. heat bliver skemaden suppleret af friskbagt surdejsbrød, hjemmelavede marmelader, lækre oste, juice + det vi finder på fra dag til dag.

Når det er frokosttid, er der ingen regler. Vi laver små og store retter med udgangspunkt i, hvad vores stærke hold af leverandører kan tilbyde. Måske er det buffet, måske serverer vi også på en tallerken. Vi lover, det bliver lækkert, ligegyldigt hvor vi ender.

Til aftensmaden serverer vi altid en vegetarisk ret ved siden af en ret, der har rødder i de danske badehotellers madtradition. Klassiske danske retter som grydestegt kylling med agurkesalat og rabarberkompot, stegt rødspætte med persillesovs og nye kartofler kommer til at stå side om side med små burgere fyldt med blomkålsnuggets og en svamperisotto toppet med lokalt sommergrønt. I kan vælge det ene, det andet eller begge dele.

Børn har efter vores mening også fortjent at blive udsat for velsmagende mad lavet af gode råvarer. Derfor gør vi os umage. Maden er håndlavet, og den kan spises af både børn og voksne med velbehag. Hvis I har lyst til at prøve, om I, sammen med vores mad, kan gøre ungerne mere madmodige; så har vi et spil, som vi kalder ”Vilgurds Madmod 2022″, – hvis ungerne smager 25 nye ting, i løbet af Familiecampen, så giver vi en lækker is.

Frugt, grønt, kaffe, the og koldt vand er frit tilgængeligt hele dagen.

Det er tilladt selv at medbringe drikkevarer, – alternativt kan der også købes et udvalg af lækre økologiske drikkevarer til rimelige priser.

Bæredygtighed fylder også meget i Vilgurds Køkken. Vi har defineret, hvad bæredygtighed er i vores køkken; Flere lokale sæsonprodukter, mere økologi, lækre retter uden kød og færre engangsartikler.

Vi er omhyggelige i vores valg af leverandører. Derfor indgår vi i et samarbejde, hvor vi sammen kan minimere madspild, sikre gode råvarer og have en bæredygtig drift af vores landbrugsjord – også økonomisk. Vi starter altid med udgangspunkt i sommerens lækre grøntsager og arbejder os hen mod den ret, vi gerne vil servere. Sæsonen og udbuddet af lokale varer bestemmer, hvilken retning vores menuer går – det er bedst, det er billigst og det er mega bæredygtigt!

Vi køber en masse lokale råvarer fra Nordjylland – I kan læse om dem herunder. Af de råvarer vi ikke køber lokalt, køber vi efter vægt, – mindst 90% økologiske varer.

Hvad koster det?

Booking

For at sikre jer en plads på Vilgurds Familiecamp i Nordjylland 2023, skal I blot booke et værelse herunder.

Dagspris KUN 765 kr pr. pers.

Prisen er inklusiv alle aktiviteter, mad og 5 overnatninger i eget værelse med eget bad og toilet.

Vilgurdværelse: 1-2 personer
Vesterhavsværelse: 3-5 personer

Uge 28

Ankomst: søndag d. 9. juli kl. 13 – 15
Tjek ud fredag d. 14. juli kl. 13.

Uge 29

Ankomst: søndag d. 16. juli kl. 13 – 15
Tjek ud fredag d. 21. juli kl. 13.

Uge 30

Ankomst: søndag d. 23. juli kl. 13 – 15
Tjek ud fredag d. 28. juli kl. 13.

Tilkøb

Vi vil meget gerne opfordre til, at man tager sit eget linned med, – det er bedst for miljøet. Nogle gange kan man bare ikke få plads til mere i tasken, og så skal I med god samvittighed lade os stå for sengetøj og håndklæder. En linnedpakke er til én person, og indeholder sengelinned samt 1 stort + 1 lille håndklæde. Antallet af linnedpakker kan justeres inden betalingen gennemføres.

Hvor ligger Vilgurd Familiecamp?

Vilgurd Familiecamp bliver afholdt i hjertet af det Nordjyske sommerland tæt på Grønhøj Strand – midt i mellem Blokhus og Løkken.

Vi har fundet en perle i Ingstrup – en supervelholdt og nyrenoveret efterskole, der blandt andet byder på 48 dejlige værelser – alle med eget bad og toilet.

Familiecampen bliver afholdt midt i naturskønne omgivelser kun 800m fra Vesterhavet og en af Nordeuropas allerfineste strande. Havet, stranden, klitterne og den omkringliggende natur er med til at skabe unikke rammer for en familieferie i Nordjylland – fyldt med hyggelige aktiviteter for store og små.

I løbet af Vilgurd Familiecamp har I adgang til alle de fede faciliteter – fitnessområde,  beachvolleybaner, 16 m højt klatretårn, hal, fodboldbane, streetbasket, løbebane + alt det løse.

FAQ (eller Ofte stillede spørgsmål)

FAQ – eller “Ofte stillede spørgsmål” – er vores svar på de mange spørgsmål, der kan opstå, når I booker jeres ferie.

Der er sommerferievenner til alle! gennemsnitsalderen svinger lidt fra uge til uge og fra år til år.  Vores erfaring er at alder ikke er så vigtigt under campen for der er børn nok der har lyst til at lave noget sjovt sammen. Nogle børn leger op og andre ned og der er venner nok til alle

Et barn koster fra 2.995 kr., og en voksen koster fra 4.555 kr. inklusiv  5 overnatninger, lækker mad og en masse spændende aktiviteter. Man kan også sige at det koster ca. 765 kr pr. person pr. inklusive alt det der er i programmet. Find det eller de værelser, der passer til jer, og så kan I se den præcise pris for jeres sommerferie.

Børn skal være fyldt 3 år senest juli 2022 for at deltage i Vilgurd Familiecamp. Vi laver enkelte dispensationer – tag kontakt hvis I har spørgsmål. 

Hvis man er fyldt 18 år, når campen starter, så skal man betale voksenpris.

Det korte svar er ja – skriv til [email protected], så finder vi helt sikkert en løsning.

Nej – vi har dyner klar til alle. Du kan selv tage sengetøj og håndklæder med eller bestille en linnedpakke sammen med dit værelse.

Vilgurd Familiecamp 2023 foregår i ugerne 28, 29 og 30

Vi skal bo i Ingstrup i Nordjylland. Adressen er: Kettrupvej 121, 9480 Løkken (800 meter fra Vesterhavet)

Jep! Brug rejseplanen til at bestille rejsen, og så bliver I kørt det sidste stykke i taxa – det hedder vist nok flextur… Det virkede superduper sidste år!

Det må de hjertens gerne! Bedsteforældre er mere end almindeligt velkommen. Alene med deres børnebørn eller på en sommerferie for 3 generationer.

Vi kan desværre ikke tilbyde, at I kan medbringe jeres søde hund….

Vi råder desværre ikke over en ladestander og derfor kan I ikke oplade elbiler hos os. Men der er kun 1 km. til en ladestander.

Vilgurd Familiecamp bygger på mange af de samme principper som familiehøjskolerne. Vi er adskiller os dog også på visse områder. Du kan læse mere om det i vores skriv “Familiehøjskole med frihed

Hvor kommer råvarerne fra?

Naturbruget Tranum

Naturbruget er drevet af Pia og Flemming og ligger på kanten af Fosdalen mellem hav og fjord. Det er en økologisk grøntsagsproduktion på 10 hektar, og hvis I kommer forbi, er der også en grøntsagsbod, der kan tage pusten fra enhver turist.

Orkidégården i Tornby

Orkidegården er drevet af Dorte og er placeret et stenkast fra Vesterhavet, tæt på Tornby Klitplantage. Produktionen er pesticidfri, og der produceres på ca. 2 hektar. Dorte leverer kun til engroskunder, og det er vores held, for så kan vi servere knivskarpe lokale grøntsager for vores gæster.

Lophave Hereford i Lønstrup

Lophave er en af de ældste gårde i Vennebjerg lidt uden for Lønstrup. Gården, der har været i familiens eje siden 1869, huser en stor økologisk Hereford besætning samt en gårdbutik, hvorfra der sælges Hereford kød og pålægsvarer. På gården kan I møde Martin, der er 6. generation på Lophave – det er en tur værd.

Ingstrup Mejeri

Ingstrup Mejeri er et af Danmarks mindste ostemejerier, og det har de det godt med. 1 km fra vores camp kan I selv besøge deres mejeriudsalg. Her skal tingene ikke jages igennem med ekspresfart, men laves med omhu og kærlighed. Vi køber den lokale smør og ost.

Glad Gris

Glad Gris ligger på kanten af Store Vildmose og driver et landbrug, hvor de glade grise lever et naturligt liv på friland – 365 dage om året. De er født og opvokset i det fri, med adgang til sølehuller, læ, skygge og rig plads at boltre sig på. Glad Gris leverer charcuteri og fersk gris i topklasse.

Alstrup Organic

Alstrup Organic Kyllingerne opdrættes med fri adgang til skoven, efter de er blevet
fire uger gamle. Deres stald ligger lige ud til skoven og tæt på gårdens
lille vindmølle, som indtil videre har kunnet producere alt den strøm, der bruges til at producere nogle af de bedste kyllinger i verden.

DeBa Seafood

DeBa Seafood – Vores fiskemand hedder Dennis, og han har uhyggelig mange års erfaring i frisk fisk. Kvaliteten er i orden, og fisken kommer fra Hirtshals. Hvis I vil på en familietur, så kan vi anbefale at tage et smut forbi Hirtshals og nyde stemningen i en af Danmarks mest aktive havne.

Bøgebæk Økologi i Tårs

Bøgebæk Økologi ved Tårs – i hjertet af Vendsyssel – har været slægtsgård i over 100 år, og siden 1997 har gården været økologisk. Lækre æg er det, vi køber mest – men gården har også 45 jersey malkekøer og et stort drivhus med økologisk dyrkede tomater, chili og peberfrugt.

Politiken har været på Vilgurd

Vilgurd Familiecamp 2023

Book trygt i dag

Du kan frit afbestille og få dine penge  retur frem til 1. maj 2023

  • Kurven er tom.